Steintøy er en type leire som har blitt brent ved ekstremt høy varme for å fremstille holdbare. Mange typer kopper, krus, fat, skål og tallerkener er laget av det, for det meste på grunn av sin styrke. Det er noen ganger dekorert med en farget eller klar glasur og deretter igjen brent. Folk ofte forveksler det med leirtøy, som er en lignende type keramikk men er brent ved en lavere temperatur (i ca 1000-1020 ° Celsius), og dermed gjør det ikke like holdbart eller godt egnet for daglig bruk.

Omtrentlig temperatur brukes til å brenne steintøy er 1200-1300 ° Celsius. Det er vanligvis sterk nok til å bruke i stekeovnen og vaske i oppvaskmaskin.

Det er mange andre mulige fordeler med å bruke steintøy, i motsetning til leirgods, på kjøkkenet. Siden leirtøy er porøs, det vanligvis ikke holder vann godt og er vanligvis ikke regnes som vanntett. Steintøy er vanligvis laget for å være vanntett og kan være nyttig i hagen også. Selv om leirtøy ble ofte brukt på kjøkkenet i de tidlige 1700-tallet, ble bitene hovedsakelig dekorative etter innføringen av steintøy i slutten av 1700-tallet.